Вівторок, 20 жовтня 2020 10:59 Автор Reporter

Третій день потому: у Кропивницькому ліквідують наслідки буревію (ВІДЕО)

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

У Кропивницькому третій день ліквідовують наслідки буревію та підраховують збитки.


Про це повідомляє Репортер з посиланням на Суспільне.


Пошкоджені 210 будинків у мікрорайонах Лелеківка та Стара Балашівка. Вітер повалив 70 дерев. На вулиці Холодноярська в мікрорайоні Лелеківка працюють техніка і робітники комунальних підприємств "Універсал 2005" і "Благоустрій". Вони вивозять уламки від будівельних матеріалів та поламані дерева.

Микола Гавриленко вкрив хату плівкою, яку йому привіз незнайомий чоловік:


Тут було страшне, повністю до вікон було завалено дахом, який знесло. Один невідомий мені чоловік під’їхав автомобілем, підійшов, каже – ось рулон, візьми. Питаю: скільки винен? Він каже: нічого не треба, просто бери. Мабуть метрів 150 плівки пішло. Сподіваємось ще шифер десь роздобути, бо, кажуть ще ця неділя сонячна, а там все… У нас шок. Не знаєш, за що братись. Підрахувати скільки збитків – дуже важко.


У будинку навпроти живе Наталія Колесник, у її будинку немає даху:


Ще не рахували. Переміряли лише хату. Дах знесло на ту сторону вулиці. Повиносили сміття, роблять газ, під вечір підключили світло"


Працівник підприємства "Кіровоградгаз" Микола Горчинський, який ремонтує пошкоджений газопровід, говорить, що труби погнуті:


Доводиться куски вирізати, вставляти нові котушки, зварювальні стики – теж тріщини, доводиться все вирізати і приварювати по-новому.


На вулиці працює польова кухня, рятувальники пропонують людям їжу, чай, гарячу воду. Тут приймала заяви від людей Людмила Семенова:


Записуємо їх пошкодження. Поки що одна людина приходила. Після того, як ми збираємо звернення, передаємо їх у міську раду.

 

Ольга Галушка, яка живе на вулиці Богдана Хмельницького у мікрорайоні Стара Балашівка Кропивницького, не знає до кого звернутись, щоб отримати допомогу:


Ми не знаємо, як нам бути, розумієте? Що робить і куди звернутися, щоб хоч хтось поміг? У нас постраждали ось ми, там донька живе, там мама, а тут сваха. Тут ходили, нам щось казали, може якісь виділять кошти, але в бюджеті їх немає.


Технічна директорка підприємства "Кіровоградгаз" Ірина Бородько говорить, що на районі Стара балашівка без газу 110 будинків, на Лелеківці – 1100:


І ще Обознівка і Катеринівка без газопостачання. Проводимо відновлювальні роботи на розподільних газових мережах, вуличних, вони найбільше постраждали, так як там надземні газопроводи на опорах.


На Старій Балашівці роботи мають закінчити до кінця дня, на Лелеківці – за день-два.


Пошкодження будинків обстежують третій день, – каже начальник управління з питань надзвичайних ситуацій міськради Кропивницького Сергій Коваленко:


Опрацьовано 210 домоволодінь. Звернулись близько 175 людей про допомогу. Зараз відпрацьовується механізм грошової допомоги на ліквідацію надзвичайної ситуації. До кінця цього тижня вже повинен бути відпрацьований.


Сергій Коваленко. Поки звернень від жителів не було.


Під час негоди травмувались троє людей. Травмовані отримали допомогу і їх відпустили додому – розповів головний лікар міської лікарні швидкої меддопомоги Руслан Іванов.

Прочитано 820 разів

Медіа

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Форма Авторизації