Понеділок, 19 жовтня 2020 16:47 Автор Reporter

На Кіровоградщині необережний машиніст отримав числені травми та переломи

Оцініть матеріал!
(0 голосів)
На Кіровоградщині необережний машиніст отримав числені травми та переломи kharkov.politeka.net

Комісія Управління Держпраці у Кіровоградській області завершила спеціальне розслідування нещасного випадку, що стався з машиністом конвеєра ТОВ «Бантишівський щебінь», який під час роботи отримав численні травми та переломи.


Про це повідомляє Репортер з посиланням на прес-службу установи.


Працівник під час ремонтних робіт із заміни захисної стрічки конвеєра у дробарно-сортувальному цеху підсковзнувся і впав з висоти через відсутність горизонтальної перемички огородження.


Комісія з розслідування нещасного випадку виявила числені порушення, що стосуються невиконання посадових обов’язків майстром цеху та потерпілим працівником. Зокрема, майстер порушив посадову інструкцію, затверджену наказом директора ТОВ «Бантишівський щебінь», яка передбачає здійснення оперативного контролю за технічно правильною експлуатацією устаткування, додержання працівниками технологічної, виробничої і трудової дисципліни, правил і норм охорони праці.

 

Потерпілий порушив п. 2.11. НПАОП 0.00-1.24-10. «Правил охорони праці під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом», згідно з якими кожний працівник до початку роботи повинен переконатись у безпечному стані свого робочого місця, перевірити справність запобіжних пристроїв, інструментів, механізмів, необхідних для виконання роботи. У разі виявлення порушень він, не починаючи роботи, повинен повідомити про це відповідну посадову особу.


Також машиніст порушив ст. 14 Закону України  «Про охорону праці» щодо обов’язків працівника додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці.


Комісія дійшла висновку, що нещасний випадок пов’язаний з виробництвом. Розроблені заходи із запобігання подібним нещасним випадкам. Зокрема, керівництво підприємства зобов’язане провести з працівниками робітничих професій позаплановий інструктаж; позачергову перевірку знань, забезпечити належне утримання будівель і споруд, виробничого обладнання та устаткування,  моніторинг за  їх технічним станом.

Прочитано 469 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Форма Авторизації