Політика

У Кіровогрaдському регіонaльному відділення aсоціaції міст Укрaїни нaзвaли переможців нa виборaх голів обʼєднaних територіaльних громaд Кіровогрaдщини. Про це повідомляє Репортер з посилaнням нa сторінку Кіровогрaдського регіонaльного відділення АМУ у Фейсбуці. Зa попередніми підрaхункaми, переможцями В ОТГ – членaх АМУ Кіровогрaдської облaсті стaли: Олексaндрійськa міськa — Кузьменко Сергій Анaтолійович;Попельнaстівськa сільськa — Волянський Олег Володимирович;Приютівськa селищнa — Коломійцев Андрій Олексaндрович;Онуфріївськa селищнa — Березa Вітaлій Миколaйович;Петрівськa селищнa — Тилик Світлaнa Олексaндрівнa;Великоaндрусівськa сільськa — Різaєв Аріф Тофікович;Світловодськa міськa — Мaліцький Андрій Івaнович;Кропивницькa — Рaйкович Андрій Пaвлович;Бобринецькa — Крaвченко Леонід Григорович;Гурівськa — Склярчук Анaтолій Степaнович;Долинськa — Звіздовський Євген Едуaрдович;Дмитрівськa — Стиркуль Нaтaлія Євстaфівнa;Знaм’янськa — Сокирко Володимир Феліксович;Компaніївськa — Мaслюков Олексaндр Андрійович;Аджaмськa сільськa — Зaйченко Тетянa Анaтоліївнa;Великосеверинівськa — Левченко Сергій Володимирович;Кaтеринівськa — Пучкa Тетянa Володимирівнa;Соколівськa — Зaвірюхa Іннa Григорівнa;Первозвaнівськa — Мудрaк Прaсковія Петрівнa;Новгородківськa — Сириця Олексaндр Антонович;Олексaндрівськa — Безпечний Олексaндр Івaнович;Устинівськa — Пеньков Ігор Олексaндрович.
У Великій Северинці новообраний голова намагався винести печатку з приміщення комісії. Про це повідомляє Репортер з посиланням на ОПОРУ. Спостерігачі цієї громадської організації зазначають, що 27 жовтня Великосеверинівська сільська ТВК під час безперервного засідання винесла рішення про заміну за поданням партії нового голови ТВК. У протоколі комісії зазначено: «виключили зі складу ТВК Щербакова А.В. Включити до складу комісії Лизогуб Т.Д., призначити Лизогуб Т.Д. головою Великосеверинівської ТВК». Секретар комісії повідомила спостерігачам ОПОРИ про телефонний дзвінок з невідомого номера і про те, що 28 жовтня проводитимуть перерахунок голосів по одній з дільниць. Виникла суперечка. Новообраний голова комісії намагався вивезти печатку комісії з приміщення ТВК і був затриманий іншими членами ТВК та представниками поліції. Після він залишив печатку у сейфі комісії. Даний факт зафіксували працівники поліції, які несли службу на ТВК. Також на засіданні  було розглянуто заяви кількох кандидатів у депутати про перерахунок голосів на дільницях. В задоволенні заяв було відмовлено.
У Ленінському районному суді Кропивницького другому підозрюваному у підкупі виборців на території Кіровоградської області та в Києві обрали запобіжний захід у вигляді двох місяців нічного домашнього арешту. Про це повідомляє Репортер з посиланням на Суспільне. Підозрюваний не затримували. Він прийшов на засідання із захисником. Через ризики тиску підозрюваним на свідків та вплив на хід досудового розслідування, прокурор Сергій Ожог просив суддю обрати запобіжний захід – тримання під вартою. Підозрюваний, Руслан Соляр, під час засідання розповів, що підкупом виборців не займався: Гроші були призначені виключно на оплату добових людям, які збиралися їхати в Київ спостерігачами і тимчасовими кореспондентами. Суддя Олексій Майданніков, заслухавши позиції обох сторін, зачитав ухвалу про обрання запобіжного заходу – домашнього арешту строком на два місяці. Підозрюваному забороняється залишати своє житло з 22:00 до 6:00. Зі слів підозрюваного, він таким рішенням задоволений.
У Кропивницькому до обласної виборчої комісії протоколи прийматимуть щонайменше тиждень. Про це розповів голова обласної виборчої комісії Євгеній Цехмістер, з посиланням на Суспільне повідомляє Репортер.. Євгеній Цехмістер пояснив у чому складність підрахунку бюлетенів. Рахують, починають з обласної ради, потім районна, сільська, селищна або міська, а потім міський, сільський або селищний голова. Спочатку по радам, потім по партіям, а потім по внутрішньопартійному рейтингу. Іде підрахунок одних і тих же бюлетенів декількома способами. Потім оформлюється протокол», — наголосив Євгеній Цехмістер. Читайте також: Порушення на Кіровоградщині: протоколи переписують в ТВК «на колінах»
На Кіровоградщині найчастішими інцидентами стали неправильно оформленні протоколи та їх переписування в ТВК. Про це з посиланням на ОПОРУ повідомляє Репортер.   Спостерігачі ОПОРИ в день виборів та під час підрахунку голосів спостерігали на ДВК та ТВК по статистичній вибірці. Більшість з порушень, зафіксованих спостерігачами, відбувалися під час підрахунку голосів та оформлення виборчої документації на ДВК і виявлені під час здачі підсумкових протоколів в територіальні виборчі комісії різних рівнів. Наразі від 40 до 70% протоколів, які надходять на ТВК, йдуть на уточнення. Про це зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь під час пресконференції. «Спостерігачі ОПОРИ зафіксували неправильно оформлені протоколи, протоколи написані простим олівцем, не запаковані бюлетені, сплутані пакети з виборчою документацією, переписування протоколів на території ТВК. Зокрема, в Олександрійській та Світловодській міській ТВК зафіксовано кілька випадків переписування протоколів «на колінах» в ТВК та поруч з ними. Спостерігачі ОПОРИ викликали поліцію та написали заяви…
Сторінка 1 із 13

Форма Авторизації