П'ятниця, 09 жовтня 2020 12:57 Автор Reporter

У Кропивницькому піднявся ажіотаж через вакцини проти грипу (ВІДЕО)

Оцініть матеріал!
(0 голосів)
У Кропивницькому піднявся ажіотаж через вакцини проти грипу (ВІДЕО) http://tvoemisto.tv/

Кропивничани записуються в чергу, щоб придбати вакцину від грипу.


Про це повідомляє Репортер з посиланням на Суспільне.


В аптеці на Набережній очікують на вакцину 700 містян – каже її завідувачка Оксана Хільченко:


Дуже багато людей зацікавлені в тому щоб купити вакцину. Почали звертатися ще місяць тому. Торік у цю пору вакцина була.


Жінка прогнозує, скільки може коштувати вакцина в цьому році: Приблизно 300-400 гривень можливо і менше, ціна буде залежати від того, яку ціну складуть постачальники.


Кінець вересня – початок жовтня – найкращий час для щеплення проти грипу. Щоб встиг виробитися імунітет потрібно близько 30 днів, каже сімейний лікар Сергій Баранов:


Приблизно сто пацієнтів уже звернулися з попередній записом для вакцинації від грипу, ми записали їх в спеціальну чергу та зробили замовлення в аптеки препарату, який буде в цьому році поставлений в Україну.


Пояснює, що потрібно зробити людині, яка хоче вакцинуватися від сезонних вірусів грипу:


Звернутися до свого сімейного лікаря, обговорити питання вакцинації, питання купівлі, доставки вакцини та введення. Якщо ці питання узгоджені, є кілька варіантів, або ваш лікар самостійно закупить вакцину для вас і буде зберігати до дня введення, або в день введення вам видається рецепт, видається сумка-холодильник, ви відвідуєте аптеку, в якій є вакцина, привозите до сімейного лікаря і сімейний лікар дає добро на введення вакцини.


Щеплення від сезонних вірусів грипу не входить до переліку обов’язкових, каже головна санітарна лікарка області Надія Оперчук. Водночас є захистом від чотирьох штамів вірусів, які цього року поширяться на території України:


Перший вірус штаму грипу H1N1– це вірус грипу, який вперше був зареєстрований у 2019 році в Китайській провінції, наступний H3N2 – це Гонконг, з минулого епідсезону. І два вірусу грипу B – це Вашингтон і вірус Пхукет. Саме від цих штамів грипу вже розроблені сезонні вакцини і будуть розвезені в аптеки.


Україна придбає 665 тисяч доз вакцини. Люди купуватимуть її за власні гроші:


Вакцинація захищає від захворюваності на грип, якщо навіть людина захворіє, то це переноситься в легкій формі.


Вакцина від сезонних вірусів грипу в аптеках Кропивницького має з’явитися в середині жовтня.


Торік в області від грипу вакцинувалися п’ять з половиною тисяч людей. На грип і гострі респіраторні вірусні інфекції захворіли понад сто тисяч. Померли від грипу 10 людей. Усі мали хронічні захворювання.

Прочитано 584 разів

Медіа

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Форма Авторизації