П'ятниця, 16 жовтня 2020 16:59 Автор Reporter

На Кіровоградщині викрили шахраїв, які викрали 195 тисяч гривень, призначені для лікування онкохворої дівчини

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)
На Кіровоградщині викрили шахраїв, які викрали 195 тисяч гривень, призначені для лікування онкохворої дівчини slk.kh.ua

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури викрили групу осіб, які об’єктивно підозрюються  у викраденні з банківської картки  145 тисяч гривень, призначених на лікування  онкохворої кропивничанки (ч. 3 ст. 190 КК України).


Про це Репортеру повідомили в прес-службі обласної прокуратури.


За даними слідства, у червні  поточного року  шахраї викрали з банківської картки 145 тисяч гривень, які небуйдужі люди збирали для лікування онкохворої 25-річної кропивничанки.


Правоохоронці встановили, що  до протиправного заволодіння грошовими коштами  причетний раніше неодноразово судимий за корисливі злочини мешканець Знам’янського району та його знайомий. Натрапивши у мережі Інтернет на оголошення про допомогу на лікування онкохворої доньки, зловмисники зателефонували за вказаним номером  та  представляючись працівниками ОДА, вдаючи зацікавленість  у наданні хворій фінансової допомоги, вивідали у матері хворої дівчини  усю необхідну інформацію для вчинення шахрайських дій. Заблокувавши картку, зняли усі зібрані на лікування кошти і ще 50 тис грн доступного кредиту.

 

Наразі  вирішується питання щодо повідомлення підозрюваним про підозру  за ч. 3 ст. 190 (шахрайство вчинене  у великих розмірах) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.
Перевіряється також причетність підозрюваних до скоєння інших аналогічних злочинів.


 У справі триває досудове  розслідування.

Прочитано 465 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Форма Авторизації