Вівторок, 06 жовтня 2020 10:57 Автор Reporter

Мешканця Кіровоградщини судитимуть за фінансування ОРДЛО та підготовку до терактів (ФОТО)

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

За матеріалами Управління СБ України в Кіровоградській області завершено досудове розслідування щодо мешканця регіону, причетного до фінансування незаконних збройних формувань терористичних «Л/ДНР».

 

Про це Репортеру повідомили в прес-службі У СБУ.

 

Слідство встановило, що житель Олександрійського району адміністрував кілька спільнот у соцмережах, через які здійснювався збір фінансової допомоги для бойовиків. Зібрані кошти зловмисник переказував до ОРДЛО через електронні платіжні системи. Під час розслідування оперативники спецслужби також зафіксували його листування з куратором з РФ, у ході якого вони обговорювали підготовку низки вибухів на території області.

 

У ході обшуків за місцем проживання фігуранта справи правоохоронці вилучили гранати Ф-1 та РГД-5 та підривачі до них, димову шашку ДМ-1, ручну димову гранату РДГ-2, реактивні освітлювальні та сигнальні патрони.

 

Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

 

Матеріали справи скеровано до суду.

Прочитано 598 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Форма Авторизації