Середа, 24 червня 2020 16:51 Автор Reporter

Кропивницький: на в'їзді зупинили п’ять переповнених вантажівок

Оцініть матеріал!
(0 голосів)
На пересувному пункті габаритно-вагового контролю, розташованому на в’їзді в Кропивницький, за пів дня зупинили п’ять переповнених вантажних автомобілів.
Про це повідомляє Кіровоградська ОДА. 
«За ініціативи голови ОДА Андрія Балоня питання встановлення пункту габаритно-вагового контролю вирішилось. Із понеділка разом із поліцейськими та інспекторами Укртрансбезпеки почали перевіряти вантажівки на в’їзді до обласного центру. Лише впродовж першої половини дня здійснили 23 перевірки. Серед них зафіксували п’ять вантажних автомобілів із порушенням вагових параметрів, які рухались дорогами загального користування місцевого значення», - повідомив Володимир Дмитренко.
Як пояснив посадовець, загальна сума санкцій за порушення склала понад три тисячі євро та 111 тис. грн. Розмір штрафів зокрема залежав від обрахування дистанції, які встигла проїхати кожна переповнена автівка. Стягнуті кошти скерують до державного бюджету.
Водії решти 18 вантажівок, у яких вагові норми були дотримані, отримали спеціальні чеки. Їх наявність дозволяє не проходити повторні перевірки на наступних пунктах контролю впродовж маршруту слідування.
Максимальна вага транспорту, який рухається по дорогах загального користування місцевого значення, не може перевищувати 40 тонн. А при температурі понад 28 градусів – 24 тонни. У протилежних випадках на порушників чекають штрафи та адмінпротоколи.
Прочитано 141 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Форма Авторизації