Понеділок, 07 вересня 2020 16:57 Автор Reporter

Кіровоградщину «бомбитимуть» брикетами від сказу (ФОТО)

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

В кінці вересня – на початку жовтня на території Кіровоградської області розпочнеться кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу з використанням авіаційного транспорту.


Про це Репортеру повідомили в Держпродспоживлужбі області.


Такі заходи проходитимуть по всій Україні відповідно до наказу Держпродспоживслужби України від 21 серпня 2020 року №546 «Про організацію заходів з проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин у 2020 році». Пероральна імунізація має забезпечити створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, які є основними носіями збудника хвороби.


Приманки з вакциною розкидатимуть над лісовими та сільськогосподарськими угіддями поза територіями населених пунктів та водних об’єктів. У літаках, з яких поширюють приманки, стоїть спеціальна машина, обладнана GPS-навігатором. Він вираховує, куди саме впаде вакцина, і фіксує кількість скинутих брикетів. На один квадратний кілометр – 25 доз. Швидкість викидання приманок регулюється автоматично.


Наголошуємо, що приманка є безпечною для людей і тварин. Вона має вигляд невеликого брикету розміром із сірникову коробку з запахом м’ясокісткового борошна, а всередині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу, – наголосили в Держпродспоживслужбі.


Фахівці установи звертаються до жителів з проханням: у разі виявлення приманок не беріть їх руками і не переміщуйте з місць розкладання. Під час лісових прогулянок з дітьми слідкуйте, щоб вони не торкалися брикетів. Адже якщо дика тварина відчує на приманці запах людини, вона її не їстиме.
Кампанія з пероральної імунізації проти сказу триватиме на території Кіровоградщини близько місяця залежно від погодних умов.

Немає опису.

Немає опису.

Прочитано 1280 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Форма Авторизації