Субота, 26 вересня 2020 09:13 Автор Reporter

У поліції Кіровоградщини сфабрикували справу на очільника обласного осередку «Сили і Честі» (ФОТО)

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

У Кропивницькому набирає обертів неоднозначна ситуація, пов’язана з місцевими виборами, які мають відбутися 25 жовтня 2020 року.


Про це Репортеру повідомили в обласному осередку політичної партії «Сила і Честь».


24 вересня 2020 року Кропивницька міська організація «Сили і Честі» зареєструвалась в ТВК на місцеві вибори. А вже 25 вересня слідчі Кропивницького міського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 159 Кримінального кодексу України. Його віднесли до категорії «порушення виборчого законодавства». Місцевому осередку партії закидають те, що у звіті за 2 квартал нинішнього року не відображені витрати на оренду приміщення для проведення партійної конференції.

Немає опису.


Як відомо, такі кримінальні провадження знаходяться на контролі НПУ. Втім, цього разу система дала збій. З поки незрозумілих причин це кримінальне провадження знаходиться на особистому контролі начальника ГУ Нацполіції у Кіровоградській області Романа Козьякова.


З джерел у правоохоронних органах стало відомо, що дізнавачі отримали команду «нарити» матеріали на голову обласної організації політичної партії «Сила і Честь» Олександра Скляревського. Зокрема, співробітники поліції мають допитувати всіх членів партії, на постійній основі заважаючи їм займатись виборчими питаннями, психологічно тиснути та вибивати з ритму роботи. А як результат – оголосити Олександру Скляревському підозру за ч. 1 ст. 159 ККУ.


Що ж саме інкримінують очільнику обласного осередку «Сили і Честі»? 10 червня нинішнього року Олександр Скляревський як фізична особа, ще не будучи головою обласної організації цієї політичної партії, замовив оренду приміщення за адресою: м. Кропивницький, вул. Преображенська, 79-А, сплативши за цю послугу 2160 гривень. А вже 13 червня тут відбулась конференція Кіровоградської обласної організацї «Сила і Честь», на якій Олександра Скляревського обрали головою правління Кіровоградської обласної організацї цієї політично партії.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

 

Але Козьяков і його підлеглі закон трактують по другому. Неспростовні докази – договір оренди, Акт здачі-прийняття робіт (наданих послуг), квитанція до прибуткового касового ордера їх не переконують. Хоча з наданих документів зрозуміло, що в партійних звітах оренда приміщення відображатись не могла, так як її замовляла фізична особа.

 

Немає опису.

Немає опису.
Чому у Нацполіції області закон трактують по другому? На це питання наразі відповіді немає. В обласному осередку політичної партії «Сила і Честь» дуже сподіваються, що кримінальне провадження скасують найближчим часом. Бо найбільше це схоже на політичне замовлення, яке виконують правоохоронні органи…

 

Прочитано 1924 разів Останнє редагування Субота, 26 вересня 2020 09:25

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Форма Авторизації