Четвер, 24 вересня 2020 13:05 Автор Reporter

На Кіровоградщині вилучили 45 мільйонів «брудної» готівки (ФОТО)

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Податкова міліція Офісу великих платників податків ДФС під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора викрила на Кіровоградщині масштабну схему ухилення від сплати податків.


Про це повідомляє Репортер з посиланням на сторінку Державної фіскальної служби України у Фейсбуці.


Так, у ході досудового розслідування, встановлено, що рядом підприємств реального сектору економіки, які належать одному власнику, протягом 2018-2019 років сформовано схемний податковий кредит з ПДВ на зальну суму 260 млн гривень.


Представники зазначених підприємств придбавали сільськогосподарську продукцію у мешканців сіл та власників приватних садиб за готівкові кошти. В подальшому, купівлю такої продукції документально оформлювали як начебто придбану у підприємств-юридичних осіб. Існували ж такі підприємства лише на папері.
В ході слідчих дій було допитано керівників зазначених фіктивних компаній, які підтвердили свою непричетність до їх створення та функціонування.


В результаті було проведено обшуки на Кіровоградщині та у місті Києві. В ході обшуків вилучено готівкові кошти в сумі майже 45 млн гривень, які призначались для придбання сезонного врожаю – зернових культур. А також було вилучено 10 печаток підконтрольних підприємств та бухгалтерську документацію, яка підтверджує незаконну діяльність.


Слідчі дії тривають.

Прочитано 1031 разів Останнє редагування Четвер, 24 вересня 2020 13:13

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Форма Авторизації