Середа, 28 жовтня 2020 09:37 Автор Reporter

У кількох дітей на Кіровоградщині знайшли COVID-19, до діагностування залучать ветеринарні лабораторії

Оцініть матеріал!
(0 голосів)
У кількох дітей на Кіровоградщині знайшли COVID-19, до діагностування залучать ветеринарні лабораторії mamovediya.com.ua

На Кіровоградщині на COVID-19 хворіють 63 працівники закладів освіти та 15 учнів.


Про це повідомила головна санітарна лікарка області Надія Оперчук.


Епідситуація в освітніх закладах Кіровоградщини трохи покращилася. Це зумовлено тим, що школи пішли на канікули, а виші почали працювати в дистанційному режимі. Наразі 15 учнів та 63 працівників закладів освіти продовжують лікування від COVID-19, — зазначила Надія Оперчук.


Вона додала, що наразі тривають протиепідемічні заходи в 11 закладах освіти – це вісім шкіл, один позашкільний заклад та два виші. Проводяться протиепідемічні заходи також у двох садочках Олександрії.


Починаючи з нового навчального року, на самоізоляції знаходилося 4680 учнів і студентів, а також 613 працівників.


Разом із тим, зазначив у своєму телеграм-каналі очільник Кіровоградщини Андрій Назаренко, погіршується ситуація із захворюванням дітей.


У п’ятьох дітей діагностували COVID-19 за минулу добу. Це вперше такий високий показник за останній тиждень. Одна дитина має трохи більше року. Четверо — шкільного віку. Знову звертаюся до батьків: зараз канікули, я розумію, що дітям хочеться погуляти, і погода цьому сприяє. Але маємо складну епідситуацію. Тому пояснюйте, що слід мінімізувати контакти, що треба носити маски і частіше мити руки, — наголосив Андрій Назаренко.


З огляду на погіршення ситуації голова Кіровоградської ОДА Андрій Назаренко доручив головній санітарній лікарці регіону Надії Оперчук відпрацювати алгоритм дій зі збільшення кількості лабораторій, які можуть тестувати жителів Кіровоградщини на COVID-19.


Про це посадовець повідомив у своєму телеграм-каналі.


Необхідне обладнання має сектор ветеринарної медицини, підпорядкований нашій Держпродспоживслужбі. Доручив головній санітарній лікарці Надії Оперчук відпрацювати алгоритм дій. В умовах другої хвилі коронавірусу нам потрібно використовувати весь діагностичний резерв! — зазначив голова ОДА.


Також очільник Кіровоградщини додав, що зараз для ПЛР-тестування використовуються 4 апарати в обласному лабораторному центрі та два — в обласній лікарні.


Нагадаємо, за останню добу обласний лабораторний центр разом із обласною лікарнею провели 265 ПЛР-досліджень. А з початку епідемії – понад 56 тисяч.

Прочитано 1090 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Форма Авторизації