П'ятниця, 04 вересня 2020 10:57 Автор Reporter

На Кіровоградщині виявили 8 нових хворих на COVID-19, у тому числі породілля з немовлям

Оцініть матеріал!
(0 голосів)
На Кіровоградщині виявили 8 нових хворих на COVID-19, у тому числі породілля з немовлям ukr.media

На Кіровоградщині зареєстрували вісім нових випадків захворювань на коронавірусну інфекцію.


Про це повідомляє Репортер з посиланням на прес-службу ОДА.


Серед інфікованих – семеро мешканців Кропивницького та жінка зі Світловодська. Загалом упродовж минулої доби в лабораторному центрі обстежили 237 людей.


За інформацією головної санітарної лікарки Кіровоградщини Надії Оперчук, на Кіровоградщині вперше коронавірус одночасно зареєстрували в жінки, яка нещодавно народила, та її дитини.


Хлопчику діагностували захворювання на COVID-19. Аналогічний діагноз – і в його матері. Обоє почувають себе добре та перебувають на амбулаторному лікуванні.


Головна санітарна лікарка області зазначила, що специфічних рекомендацій для майбутніх мам немає. Головне — дотримуватись усіх протиепідемічних норм.


Вагітним слід уникати скупчень людей і ретельно дотримуватись правил гігієни. Якщо є потреба піти, наприклад, до магазину, необхідно дотримуватись безпечної дистанції, одягати захисну маску, використовувати антисептик і намагатись не торкатись руками обличчя. Після повернення додому обов'язково мийте руки теплою водою з милом впродовж 30-40 секунд. Якщо з'явились перші ознаки гострої респіраторної хвороби, майбутні мами мають негайно звертатись до лікаря, — пояснила Надія Оперчук.

Прочитано 353 разів

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Форма Авторизації