Середа, 07 жовтня 2020 16:57 Автор Reporter

Вибори на Кіровоградщині: стало відомо, як голосуватимуть жителі області (ВІДЕО)

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)
Вибори на Кіровоградщині: стало відомо, як голосуватимуть жителі області (ВІДЕО) otg.cn.ua

Чотири виборчих бюлетені отримають у день голосування, 25 жовтня, жителі Кіровоградської області, крім кропивничан.

 

 

Про це повідомляє Репортер з посиланням на Суспільне.

 

У той же час, жителі обласного центру одержать 5 бюлетенів, бо вони обиратимуть і депутатів до районних у місті рад. Про це розповів голова обласної територіальної виборчої комісії Євгеній Цехмістер. За його словами, у Кіровоградській області зареєстрували 720 тисяч виборців.

 

Голова обласної виборчої комісії показав два види виборчих бюлетенів. З його слів, бюлетень з кандидатом і однією клітинкою напроти – для виборів голів, з двома клітинками – для виборів депутатів:

 

 

Дві клітинки – у бюлетені на виборах до обласної, районної ради і для тих населених пунктів, де населення складає більше 10 тисяч людей. Якщо ви обираєте якусь партію, то ставите відмітку навпроти неї. Після цього – обираєте з кандидата зі списку цієї партії.

 

За словами Євгенія Цехмістера, стенди з інформацією про кандидатів розмістять на стінах виборчих дільниць, будуть на дільницях й інформаційні брошури. Бюлетені слід заповнювати відповідно до зразка, який нададуть виборцям:

 

 

Цьогоріч обиратимемо депутатів обласної ради, районних рад. За новим адміністративно-територіальним устроєм, у нас створили 4 райони – Голованівський, Новоукраїнський, Кропивницький та Олександрійський. І усі жителі, в тому числі й міст обласного значення, які раніше не обирали депутатів райради, будуть голосувати за кандидатів у депутати районної ради. Також обиратимуть міських, сільських та селищних голів, депутатів міських,сільських та селищних рад. Жителі Кропивницького отримає ще й бюлетень з кандидатами в депутати районних в місті рад.

 

Координаторка спостереження громадянської мережі ОПОРА за виборами в області Зоя Лебідь розповіла про те, що має знати виборець у день виборів:

 

Важливо поставити позначку в одному рядку – і за кандидата, і за партію. Інакше бюлетень вважатимуть недійсним. Також, за новим законодавством, є можливість замінити бюлетень. Якщо ви пошкодили бюлетень, не розібрались, проголосували неправильно, можна підійти до членів комісії, вони складуть акт, і можна буде один раз отримати новий бюлетень.

Прочитано 671 разів Останнє редагування Середа, 07 жовтня 2020 16:12

Медіа

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Форма Авторизації